Canvi climàtic i vi (II)
Per raons professionals (i també per curiositat), aquests dies he estat parlant amb enòlegs i amb viticultors sobre la possible amenaça del canvi climàtic. Tots ells m'han respós que no podem parlar encara d'amenaça, que si, que la climatologia està canviant, però encara no tenim suficients proves per veure fins a quin punt es tracta d'un canvi climàtic permanent o d'una etapa cíclica. Solució que dónen: adaptar el cultiu de la vinya a les noves temperatures i a l'escassetat hídrica i, des del celler, estudiar a fons quines són les varietats de raïm que més s'ajusten a la nova climatologia (que tot apunta que seran les autòctones... tema que ja discutirem en un altre post).
Fins ara, aquest augment de temperatures no ha afectat, en gran manera, al sector del vi català, al contrari. Es pot afirmar que la maduració ha estat òptima en molts casos i que, a més, ha servit per regular el mercat (poca producció) després d'un 2003 i un 2004 amb feinada per col·locar vi.
Cal alarmar-nos? No, cal seguir investigant i adaptant-nos als nous canvis.
1 Comentário:
De canvi climàtic sempre n'hi ha hagut i sempre n'hi haurà, gracies a Déu i ara agreujat per l'home. Però el culpable de que el Katrina inundés Sant Louis, una ciutat on hi ha bastants descendents de catlanas era del canvi climàtic o d'Al Gore vicepresident dels EUA i no va voler arreglar els dics de defensa? I mira que l'hem traduit en català, suposo que per justificar altres Katrinas locals.
Publica un comentari a l'entrada