dimecres, 5 de novembre del 2008

Els ajuntaments i internet

Amb la importància que està assolint avui en dia internet i les noves tecnologies, les administracions haurien d'esforçar-se i, primer de tot, tenir una web i, després, oferir a l'usuari les noves possibilitats de la societat de la informació. L'ajuntament d'un municipi és un espai clau per transmetre als usuaris, als ciutadans, què són aquestes eines que cada cop més copen diferents espais de la vida d'una persona. L'ajuntament ha de visualitzar en la seva web com és el seu municipi pels de fora, mostrar les atraccions que té, i, al mateix temps, oferir informació i diàleg al ciutadà. Un exemple que, des de la localitat es pot treballar la globalitat.

I tot això ho dic perquè l'estudi web Redall ofereix als ajuntaments fer webs a cost 0. Si, això mateix, de forma totalment gratuïta. I si no us ho creieu, ho podeu llegir al blog del Ricard Espelt.

Ja no hi ha excusa per no tenir una bona web!

FE DE ERRATES: En un principi, deia en aquest post que l'ajuntament de Falset no tenia web. Però, un amic m'ha comentat que si que en tenen: www.falset.org, el que passa que no està ben posicionada a Google. Accepteu les meves disculpes per aquest error. Gràcies!

4 Comentários:

Què t'anava a dir ha dit...

Aqui estem una mica lluny de tot plegat, almenys al Vendrell.

Anònim ha dit...

home, seria molt positiu que totes les administracions, ajuntaments dels municipis fessin una pàgina web, tant per donar a coneixer el poble, els serveis i la cultura d´aquest, per augmentar el sector turístic, com per que el ciutadà pugi dir la seva, però com diu el miquel, això ens queda molt lluny aquí a vendrell, però suposo que algun dia hi haurà un avispat que se´n adonarà i ho farà.....una pregunta, això del redall, m´ha semblat llegir que només es per la comarca de l´anoia, o els d´aquí també ho podem aprofitar?

Gemma Urgell ha dit...

Miquel, jo crec que tampoc estem massa lluny, només cal veure com s'està estenent tot això de la web 2.0, la quantitat de blogs que hi han de nous, o quin munt de vendrellencs hi ha al facebook!

I Sonia, crec que aquesta "oferta" o oportunitat, només és per l'Anoia, amb l'objectiu de difondre la web 2.0 allà.

XAVIER LLAÓ ha dit...

Hola Gemma !

Fa pocs dies vaig descobrir el teu blog degut a la moguda de la ràdio de Bellvei i el debat sobre el casc antic.

De passada també he vist que existeix tota una constelació de blogs de gent que s´estima el Penedès, i m´ha animat a obrir un gmail i el meu propi espai, LA TABERNA DE L'ARBOÇ.

Això que dius de la manca de pàgines webs i sobretot del poc interés per part d'alguns consistoris és molt trist, i encara més quant hi ha serveis subvencionats de la Generalitat,diputacions i consells comarcals per aquestes finalitats.

Evidenment jo no entro a la web d'una població per veure la salutació del batlle o per conèixer els regidors i els detalls de l'últim ple municipal. Jo busco informació sobre el que puc trobar interessant si decideixo visitar-la.

La deixadessa que demostren els regidors responsables de la dinamització econòmica i del turisme rural i cultural d'aquestes poblacions no només es fa notar a la xarxa, també en la manca de projecte desde la seva base, com passa a l'interior de la comarca del Baix Penedès.

Apa, ja he opinat...

Una abraçada

Xavi

Powered By Blogger

Gemma Urgell - Viniesfera © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO