dimecres, 24 de desembre del 2008

Bones Festes!


Són dies de recolliment familiar; nens que poden pujar de peus a la cadira només per recitar el vers; torrons d'Agramunt o de Xixona o de Suchard; somriures, petons i abraçades; molt de cava i vi amb alguna copeta de licor; l'escudella de la iaia del peix fent la competència a l'ànec de la iaia de baix; els cosins que es fan grans i, de retruc, tu també; l'avi Josep que ens demanarà que toquem el piano (per alguna cosa el vaig pagar!, dirà); carretera i cap a Binèfar, a passar un segon Nadal i Sant Esteve; celebrar el tió sense tió; vespres de digestió amb més cava i a casa dels amics; paper de regal rebregat a la bossa de la brossa; calces, mitjons, calçotets, pijames, sabatilles; la Laia i jo fent de cambreres; l'explicació a càrrec del papa sobre el vi que beurem; la mama atrafegada a la cuina amb totes les seves delicadeses; el Jordi intentant seguir el ritme mastegador del Josep (i passant una tarda amb àlmax); el Sergi fent-nos riure; els de l'Arboç arribant puntuals,... Tot això passarà aquests dies a Ca l'Àngel, llàstima que enguany no sentirem com l'avi Joan rondina perquè no el deixem parlar... serà estrany, trist, però segur que també serà un Bon Nadal...

Bones Festes a tots i totes!

(la postal és obra del Ricard Espelt, un artista polifacètic i un bon amic; i Ca La Florinda, una casa rural amb molt d'encant - què he de dir!!).

4 Comentários:

Anònim ha dit...

Quan ets un nen una de les coses més maques del nadal, es l´alegria de cagar el tió, dir el vers i passar la panereta per a veure que cau. Tot i que el nadal ja no te aquell significat d´antany, quan aquest dia era de recolliment familiar, ja que per questions X no et veies asiduament,preparar un bon apat, del qual només podies disfrutar-lo un cop a l´any perquè no hi havia dinerons per fer-lo la resta,com ara....tot i haver canviat i haver-se convertit en uns dies de consumisme, m´agrada el nadal!! així que, a disfrutar d´aquestes jornades nadalenques amb la familia!!!

Què t'anava a dir ha dit...

Aquesta és una bona proposta per passar el Nadal. Però per sobre de tot bones festes a tú i als teus.

Magí ha dit...

Aquestes dates moltes vegades es converteixen en un anar i venir d'una casa a l'altra; d'una taula a una altra, però tot aquest tour queda compensat amb la il.lusió que mostren els més petis, i no tant petits,pel tió, el pessebre i el vers de Nadal.

BONES FESTES GEMMA

el Mèlich ha dit...

BON AVUI i MILLOR DEMÀ.
Molt sincerament
J. Mèlich

Powered By Blogger

Gemma Urgell - Viniesfera © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO