dilluns, 11 de febrer del 2008

Canvi climàtic i vi (I)

Aquests darrers dies, com a compta gotes, van apareixent notícies sobre els efectes que pot tenir el canvi climàtic en la vinya i en el vi. El País i El Mundo en feien ressò aquest cap de setmana.

"La subida de temperaturas y la irregularidad en las lluvias que provocará el calentamiento global cambiarán los vinos españoles. Bodegas y enólogos buscan fórmulas para frenar sus efectos" diu El País.

Aquestes notícies no són casualitat... els mecanismes de comunicació estan en marxa per informar-nos que, properament, el 15 i el 16 de febrer, tindrà lloc a Barcelona: la II Conferencia sobre el cambio climático y el vino, organitzada per The Wine Academy amb la col·laboració de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

Són dies per fer bullir l'olla. Afectarà el canvi climàtic a un sector econòmic tan important com el del vi? Estem preparats? S'està exagerant un pèl? O, com diu el cosí de Rajoy, no cal que se li doni gaire importància?

1 Comentário:

Anònim ha dit...

En el Google earth es pot trobar el mapa del canvi climàtic previst pel penedès. És una de les zones en que el canvi de temperatura serà mínim: proveu-ho.
Personalment crec que allò que s'ha de treballar és en lo concret. Mantenir l'agricultura per facilitar l'infiltració de l'aigua. Limitar l'escandalós abús de l'aigua en el consum urbà, no el fan servir per donar vida sinó per arractrar merda.....
Jordi Peix

Powered By Blogger

Gemma Urgell - Viniesfera © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO