dijous, 28 de febrer del 2008

El celler de les Terres de l'Ebre

Gran iniciativa la que es va presentar ahir a Tortosa. La Denominació d'Origen Terra Alta ha iniciat una campanya dirigida als restaurants de les comarques de les Terres de l'Ebre per tal de promocionar els vins de la Terra Alta. Pot semblar una obvietat de campanya, però la realitat és que ningú és profeta a la seva terra, i, malauradament, a Catalunya tenim molt camí per recòrrer per tal que restaurants, botigues, supermercats,... tinguin els vins de la zona.

El celler de les Terres de l'Ebre, aquest és el nom de la campanya, ha de ser entès com un projecte comú pels sectors econòmics d'aquestes comarques del sud: l'agricultura, la restauració i el turisme i una eina pels restauradors a l'hora de confeccionar una carta de vins prou atractiva per tot tipus de clients.

Realment em fa feliç veure iniciatives com aquesta, empreses per gent activa i dinàmica, amb ganes de fer coses, de crear unió i de treballar plegats. És un bri d'esperança per pensar que, amb optimisme i amb energia, al sector del vi català es poden fer moltes coses.
Aquestes actuacions es poden fer a tants punts a Catalunya... Us heu fixat mai amb les cartes de vins de Lleida, per exemple. De la DO Costers del Segre, com a molt, podeu trobar un o dos vins (ja deveu imaginar-vos quins...). Però aquesta DO no acaba només aquí, compta amb més de 25 cellers! I la culpa no és tota del restaurador, també la té el celler, l'elaborador, el viticultor i la pròpia DO, i també l'Administració, que no han apostat pel seu mercat més pròxim i no s'han esforçat prou per mostrar la varietat de productes que tenen.

Però no només passa a Costers del Segre. malauradament, passa a molts més regions vinícoles catalanes... per no citar Barcelona, on, els vins catalans, gairebé estan extingits.
Per això em fa feliç aquesta iniciativa de la Terra Alta. A veure si a tots se'ns encomana una mica d'aquesta energia...

1 Comentário:

Anònim ha dit...

Fas be de dir que el celler també es responsable. Jo quan vaig a omplenar la bota de vi ranci vaig a la Terra Alta inomés cal comprar el vi corrent. Sort que una colla de cellers ara han despertat i fan vins fantàstics en relació qualitat preu

Powered By Blogger

Gemma Urgell - Viniesfera © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO