dijous, 6 de març del 2008

Parker i les seves noves puntuacions

El gurú del vi ha tornat a tastar vins espanyols: Robert Parker ha puntuat 7 vins catalans amb més de 98 punts: un de la DO Montsant i 6 de la DOQ Priorat. Es tracta de la llista dels 100 millors vins espanyols publicada a The Wine Advocate.

  • 100 punts - Clos Erasmus (Priorat)
  • 99 punts - Espectacle (Montsant)
  • 98 punts - L'Ermita (Priorat)
  • 98 punts - Mas del Compte (Priorat)
  • 98 punts - Clos Mogador (Priorat)
  • 98 punts - Doix Costers de Vinyes Velles (Priorat)
  • 98 punts - Nit de Nin (Priorat)

    Estar en aquesta llista significa, a més d'un gran reconeixement, aconseguir un major nombre de ventes als Estats Units, on tots van com bojos darrera els vins que puntua en Parker.

    Cal destacar que entre les puntuacions més altes hi ha poc Rioja: cap Rioja situat amb 99 punts i, dels 16 vins valorats amb 98 punts, només 3 són d'aquesta zona (a veure si acabem amb la riojitis catalana). La DOQ Priorat se situa com la zona vinícola d'Espanya amb un major reconeixement en aquest rànking. A més, trobem moltíssims vins catalans puntuats per sobre de 90 punts.

    Se'ns dubte, una molt bona notícia que segur que sentirem molts dies (a Alimentaria -Intervin, tots els estands tindran, de segur, un cartellet amb la puntuació que Parker els hi ha posat).

    Felicitats a tots!

3 Comentários:

Donaire ha dit...

Caram amb els Priorat. En prenc bona nota. Salut

Banc dels Aliments ha dit...

La riojitis potser se l'han guanyada, col·lectivament han fet un bon treball des de fa més de 100 anys i cal tenir-los enveja. A Catalunya la tasca de bons negres ha començat a partir dels anys 80 amb honroses excepcions. Cal seguir i sobretot fer-ho be. És curiós que en el Penedés la crisi és en els vins negres de cooperativa!

jrbada ha dit...

EL vins de la TErra Alta esls grans desconeguts pero de una cualitata excecional a¡¡ i bones puntuaciones parker

Powered By Blogger

Gemma Urgell - Viniesfera © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO