diumenge, 21 de juny del 2009

#talkingabout IV - Yes WE did

Rahaf Harfoush from redall on Vimeo.




Fa uns dies, amb el Ricard Espelt, vam conèixer Rahaf Harfoush. Estava a Bilbao, presentant el seu llibre Yes we did, un recull de les notes que va fer durant la campanya de Barack Obama als Estats Units. Rahaf va cedir-nos uns minuts per explicar-nos què significa ser voluntari d'un moviment que està sent estudiat per tot el món; com hi va arribar a formar part i, sobretot, la importància del contacte, la presencialitat, la transmissió d'un relat i un missatge que la societat americana va saber fer-se propi i traslladar al veí, als amics, als companys de feina,... Com una taca d'oli, l'esperit Obama es va estendre de la mà de voluntaris i persones anònimes que creien en ell perquè creien un relat, uns valors, un missatge. Com diu Rahaf a la pregunta, "i ara què", el primer pas ja està fet, només falta seguir caminant entre tots plegats.

Una entrevista a una noia molt jove que ens va recordar els amics que vam fer als Estats Units. Joves compromesos amb el seu país, i que empraven eines tecnològiques per fins socials i polítics, que creien que el futur passava per donar poder a la ciutadania i que, per això, Obama, se'n va sortir. Marshall Ganz, el menys jove de tots els que vam entrevistar a Boston va col·laborar formant voluntaris i establint tota una xarxa arreu dels Estats Units. Ens va descriure com eren alguns d'aquests voluntaris. A Bilbao vam tancar el cercle i vam conèixer la Rahaf, una voluntària optimista, entusiasta, fidel a les seves idees que, tot i ser canadenca i no nordamericana, creia en uns valors i un missatge global: nosaltres, els ciutadans, podem.


Ricard Espelt is talkinabout too.

Lloc de gravació: ESI (Eurepean Software Instiute)/ Bilbao
Dia: 03.06.2009
Material: Càmera Sony HDD DCR-SR52
Muntatge: iMovie

3 Comentários:

MarcG ha dit...

Gemma,

De nou, enhorabona pel vídeo.

De fet, (i passades les eleccions europees), em dóna una mica d'enveja veure la implicació, el voluntarisme, la passió que desprèn Rahaf Harfoush.

Ens fa falta gent així aquí.

O potser el que ens fa falta són autèntics líders capaços de mobilitzar a gent amb empenta com ara Rahaf Harfoush.

Gemma Urgell ha dit...

Marc,
Crec que ens falten les dues coses! més voluntarisme i més lideratge!
Celebro que t'agradi i mil gràcies!!

Eudald ha dit...

Bona iniciativa, Gemma¡¡ De vegades tenim testimonis de primer nivell ben a prop nostre i no ens n'adonem. Felicitats.

Powered By Blogger

Gemma Urgell - Viniesfera © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO