divendres, 20 de febrer del 2009

La alquímia de las multitudes, de F. Pisani i D. Piotet


"Les multituds produeixen la quantitat d'informació de la xarxa i l'alquimia és que, de l'ús que les xarxes en fan d'aquesta informació, sorgeixen productes que són or o pols; genialitats o estupideses". Aquesta va ser alguna de les frases que Francis Pisani ens va regalar en la presentació del seu llibre, "La Alquímia de las Multitudes: cómo la web está cambiando el mundo", a Barcelona.

Deixo anar només algunes de les idees que ens va transmetre:

- La xarxa fomenta una actitud participativa i crítica; considera que a Espanya s'està criminalitzant el poder de la xarxa sobre els adolescents, Pisani creu que els joves se saben protegir molt bé dels perills que hi poden haver en les xarxes socials. És la intel·ligència i la importància de l'experiència el que està en joc.

- Les xarxes socials no han inventat res. Tot el que està allà, també està en la vida real, en l'off line.

- Pisani considera que "l'escletxa digital" no resideix tant en l'edat sinó més en la possibilitat d'accès a internet; fet que s'està ressolent en la implntació ràpida de les noves tecnologies dins la societat.

- El concepte d’intel·ligència compartida / col·lectiva com a font de coneixement.

- L'eficàcia avui ve en la capacitat de fer circular el missatge i no en com organitzar-se.

Em quedo, doncs, en una de les darreres frases que va dir Pisani: El líder actual ja no sorgeix de la mateixa manera que abans, sinó que el lideratge és la capacitat d'emetre missatges que la societat reconeix com a propis i que la societat fa circular.

Francis Pisani està també avui a Barcelona, ofereix una conferència sobre "L'oportunitat de la web 2.0 en temps de crisis" al Cibernàrium, de 12:30 a 14 hores, al Parc Tecnològic Barcelona Nord (C/Marie Curie s/n). Pisani avui també està a Barcelona. Si podeu, aneu-hi!

2 Comentários:

Què t'anava a dir ha dit...

Si tens tota la raó. ara es pot fer una mani convocada per internet i el poder és molt més fràgil. S'ha d'imposar la lògica dins els seus termes més objectius.

Donaire ha dit...

Moltes gràcies per la informació. En prenc nota. Quina bona pinta!.

Powered By Blogger

Gemma Urgell - Viniesfera © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO