dimarts, 18 d’agost del 2009

Tens una idea innovadora per impulsar el medi rural?


La innovació, la gestió del coneixement, la prestació de serveis, són mots sovint vinculats només amb el món urbà; malauradament, aquest vincle és evident perquè la major part de centres de coneixement, investigació, emprenedors que treballen al voltant de la innovació, universitats,... estan situats a les ciutats o al seu voltant i; dels productes que se'n desprenen, molts cops també són pensats pel món urbà.

D'altra banda, també és pal·lès que, gràcies a les noves tecnologies i als nous sistemes de comunicació, les distàncies són més curtes i, per tant, mica en mica, el coneixement i la innovació travessa les fronteres de la urbanitat i la ruralitat. Una mostra de què això és així és el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), a 1 hora i 30 minuts de Barcelona, a Solsona. Un espai, entre feixes i muntanyes, en un edifici sostenible i integrat al paisatge, on més de 100 persones pensen, projecten, investiguen i treballen per millorar social, econòmica i mediambientalment el món rural, i principalment, del sector forestal. Es tracta d'un centre de referència a nivell europeu i, curiosament, no està a Barcelona.

Doncs des del CTFC organitzen el 1r Concurs de projectes innovadors, que té com objectiu fomentar l'esperit emprenedor i premiar aquelles iniciatives que promoguin la innovació i la creativitat en el món rural. Així doncs, si tens una idea innovadora per impulsar el món rural, prova de presentar-t'hi i, sort!

El veredicte del jurat se sabrà en el marc del InnovaRural - VIII Congrès Internacional de Desenvolupament Rural (@innovarural a Twitter) que se celebrarà a Solsona del 28 de setembre al 2 d'octubre i que compta amb un programa interessant sobre projectes i iniciatives vinculades a la innovació i al món rural.

2 Comentários:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la difusió del concurs.

Francesc

Què t'anava a dir ha dit...

El proper dijous ens veiem al portal del pardo?

Powered By Blogger

Gemma Urgell - Viniesfera © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO