diumenge, 19 d’octubre del 2008

Cal fer un pas més i deixar l'anonimat!

Vull aprofitar per donar les gràcies a les persones que han enriquit el meu post passat amb 38 comentaris. S'han creat debats paral·lels i, fins i tot, alguns s'han entusiasmat en anar més enllà i obrir un Fòrum per parlar d'aquelles qüestions que els preocupa de Bellvei amb l'objectiu de millorar el poble i la seva convivència.
Com molt bé diu el Ricard al seu blog The plate is hot, internet té una força i un poder enorme per informar, per donar a conèixer fets, per denunciar, per opinar, per contrastar i, sobretot, per compartir. És un nou mitjà de comunicació que neix amb la força de què només pot ser censurat per un mateix.
Vull felicitar aquests anònims que han creat el fòrum "Bellvei Expressa't en Llibertat", però crec que haurien de fer un pas més. Cal ser valents i no amagar-nos en pseudònims, cal posar un nom i un rostre a cada comentari per fer, així, la conversa i el debat encara més democràtic i més obert. Que tots sapiguem qui som, de quin peu calcem i, sobretot, per demostrar que darrera d'aquest Fòrum no hi ha interessos polítics (que, pel que em sembla, no hi són) i així ningú podrà utilitzar-lo com un instrument de batalla. Ha de quedar clar, que el Fòrum és fet per gent de Bellvei que es preocupa i vol millorar el que passa a Bellvei.
Per això, us animo a prendre nota del que es fa a municipis com Copons. Té només 300 habitants, però l'ajuntament ha fet una web www.copons.net on tothom hi pot fer comentaris. I, el que trobo més interessant i que tots en podriem prendre exemple (o si més no copiar) és que, a través de la xarxa social Facebook han creat el grup Copons 2.0. Tothom, amb foto, nom i cognom, opina i fa propostes sobre com millorar el poble. En el cas de Copons, això s'ha liderat des de l'Ajuntament. No cal que ho faci un ajuntament, també pot nèixer per inciativa ciutadana, com el grup Igualadins també al Facebook. Algú s'anima a fer-ne un per Bellvei? I pel Fòrum, perquè no s'abandona l'anonimat i es posa com a requisit deixar el nom i el cognom?

10 Comentários:

Què t'anava a dir ha dit...

Anims, Amb l'anonimat tot això és molt fàcil, pero amb noms i cognoms no sé perquè pero ja costa més. pero si un fa la gent s'hi apunta. ja ho veureu.

Anònim ha dit...

crec que és una bona iniciativa la que ha fet l´ajuntament de Copons, estaria molt bé que tots els pobles montessin una pàgina web on tots els ciutadants poguessim dir la seva.potser es tindria més en comte el que pensem.

jo sóc de Vendrell, no se si n´hi ha una on es pugui fer i dir la nostra,diria que no, però he creat un grup al Facebook per a gent del poble, per dir i fer coses tots plegats(encara que potser, no s´ha aprofitat del tot, però ja arribarà.)

i això dels anònims....o les persones que utilitzem un pseudònim,potser ho fem per no ser descoverts o potser per timidesa(en el meu cas...)però bueno, allà voy, em dic Sònia, segueixo alguns blogs, crec que és molt interessant el que es diu, crec també que internet és el futur d´una nova comunicació on tots podem participar i dir la nostra, potser no canviarem res, però ho haurem intentat!

PD: l´entrevista per quan??

Gemma Urgell ha dit...

Miquel i Sonia, si, cal ser valents (i fora vergonya) i deixar el nom!

Sonia, l'entrevista... Seguiré informant (a veure com respira tot plegat...)

Manel Sastre ha dit...

Gemma no t'arronsis. Grava-la i penja-la. És una qüestió de dignitat personal i professional.

Anònim ha dit...

jejeje nena es que el mon del bricolatge i construcció es el meu, i como no, havia d´adjuntar alguna cosa!!jijiji

ara això ja està engegat, però em sembla que em costarà!!!!en fin, ya estamos on-line!;D

besets

Anònim ha dit...

Gemma tens tota la raó, i ara mateix ho faré, com ja ha fet l'altre creador del fòrum, el helflip, que ara es diu adri, ara mateix deixaré d'utilitzar el pseudonim admi per posar-me Ramon.

Realment crec que el fòrum ja tingut prou èxit i és una bona proposta, i no ens hem de perquè amagar darrere pseudònims.

Com tu has dit no hi ha cap interès polític darrere, és més no volem que hi sigui, ni que sigui utilitzat per fer propaganda partidista.

Res més, esperem que hi participis sovint!

Salut!

Anònim ha dit...

Hola Gemma!

Gràcies per haver-te passat ja pel fòrum de Bellvei!!!
Pel que fa als nicks, sí, jo també trobo que es una mica absurd que per parlar de coses que afecten al poble (és a dir, a tots) ens amaguem darrere un pseudònim...

Bé,esperem que ara que tohom sap qui sóm el que hem tingut la idea del fòrum, s'acabin les especulacions sobre si hi ha interessos partidistes darrere!

Gràcies!!

Gemma Urgell ha dit...

Adri i Ramon, un ocellet ja m'havia dit que éreu vosaltres, per això creia important que us "desenmasqueressiu". Us felicito per la iniciativa i endavant. Ja aniré participant del Fòrum que, el trobo molt interessant.
Un petó!

Anònim ha dit...

jajajja, jo el conec aquest ocellet, i em sembla que viu a l'habitació del costat d'on visc jo, m'equivoco?

:p Apa ens veiem gemma, cuida't!

Què t'anava a dir ha dit...

Molt bé. Sempre triomfa la democràcia. Felicitats t'ho has guanyat i l'altre ha tingut que tragar

Powered By Blogger

Gemma Urgell - Viniesfera © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO