dimarts, 14 d’octubre del 2008

Censura local


M'han prohibit parlar d'un tema d'interès local a Bellvei Ràdio. Si, així mateix. Aquest divendres tornava el programa "Tardes de Parxís" després de la pausa de l'estiu; el programa que he estat emetent des de Bellvei Ràdio de manera altruista i amb ganes de col·laborar amb una iniciativa del poble.
Doncs bé, ahir mateix em vaig despedir perquè no entenc com, als temps que estem, des de l'Ajuntament se'm prohibeix que parli d'un tema candent que tots els mitjans de comunicació locals i comarcals han tractat: el projecte de 16 duplex al casc antic de Bellvei i que està provocant rebuig per molts veïns del poble.
Ja farà 10 anys que sóc periodista, llicenciada a la UAB, i he col·laborat sense remuneració en múltiples mitjans de comunicació: Ràdio El Vendrell, TV El Vendrell, El 3 de vuit,... i també he treballat en mitjans de comunicació com la Cadena SER; tot i que la meva vinculació professional actual va més dedicada a la comunicació institucional i empresarial.
Doncs bé, amb tots aquests anys dedicats al periodisme, ja sigui des d'un costat de la barrera com des de l'altre, mai m'havien prohibit parlar de determinat tema. Et poden suggerir un canvi d'enfocament, que convidis a altres parts per discutir un tema, demanar-te que no siguis massa subjectiva,... Però mai m'he sentit tractada com m'he sentit a la ràdio municipal del meu poble.
He treballat en oficines de comunicació d'institucions prou importants i mai, des d'allà, s'ha censurat a cap periodista. Al contrari, cal tenir mà dreta i saber que un pas així se't pot girar a la contra.
Considero que una ràdio municipal com la de Bellvei, si realment vol ser del poble, ha de poder enriquir-se amb l'opinió de tots els seus ciutadans. No pot només comunicar sobre allò que l'equip de govern vol. Entenem que la ràdio la paguem tots, per tant, hi ha de tenir cabuda tothom.
Una de les sustentacions de la democràcia és, sens dubte, la llibertat d'expressió. A Bellvei Ràdio, aquesta democràcia s'ha demostrat que no hi és present. Em sap greu deixar la ràdio de Bellvei, perquè realment m'ho he passat molt bé, conversant amb els diferents personatges que han anat passant per allà, amb el Bubu a l'altre banda del vidre. Però ho havia de fer.

Potser ja va sent hora que, en aquests moments tèrbols de crisi econòmica a tots els nivells, nosaltres, els ciutadans, exigim tenir espais on comunicar les nostres idees, les nostres opinions. I, si la ràdio no t'ho permet, doncs internet pot obrir les portes a generar aquests espais de debat i de democràcia. Per això intentaré grabar l'entrevista que se m'ha prohibit fer i penjar-la a través de l'ivoox aquí mateix. Internet té això, que no et censura.

45 Comentários:

Què t'anava a dir ha dit...

Estic amb tu contra aquests xixarelos de pa sucat amb oli.

Massitet ha dit...

Hola Pebbles!
Et deixo aquest comentari per fer-te saber que t'hem inclòs en el llistat de blocs enogastronòmics en català que fem a Olleta de verdures.
Si creus que no has de ser-hi ens ho dius, val? Que ens agrada tenir el vistiplau de la gent que linkem...

I ja em sap greu això que t'ha passat a la ràdio...

JG ha dit...

Gemma, és molt greu el que ha passat amb aquesta manca de llibertat d'expressió. L'Ajuntament de Bellvei (CiU) demostra que els interessos particulars estan per sobre dels del poble. Si realment els interessés tenir un poble a gust de la majoria permetrien l'emissió d'aquest debat tant necessari pel vostre nucli antic, i que amb la teva professionalitat (que vaig poder comprovar al programa que lideraves) segur que haguessis encarrilat perfectament.
Més que una manca de llibertat d'expressió, el que també s'ha limitat és la llibertat de premsa i la llibertat d'informació (ambdós presents al catàleg de drets fonamentals de la Constiitució i de l'Estatut), tant necessaris a la societat actual.
Endavant amb la lluita i a les pròximes eleccions ja sabem què toca.

Roger ha dit...

Gemma, no sabia res d'aquest lamentable gest per part de l'Ajuntament del teu poble. Penso que sensurant aquesta noticia estan reconeixent que estan fent quelcom malament, no? De totes, maneres, crec que l'actuació per la teva part, és la més encertada. I a sobre quan ho fas de forma altruïsta. Qui s'han cregut que son?
Tens tot el meu suport ;)

Gemma Urgell ha dit...

Miquel, gràcies, no esperava menys de tu.

Massitet, no et conec però si em vols linkar, endavant.

Josep, gràcies per lo de la professionalitat ;) i en les properes eleccions que no m'esperin!

Rogeret, si, són coses que malauradament passen més sovint del que ens pensem. La sort és que jo no cobrava un duro, però altra gent també ho pateix però no pot abandonar així com així.

Gràcies a tots!

el Mèlich ha dit...

Hola Gemma
No sé si em coneixes, sóc el Mèlich.
Et dirè, emprant la llengua cervantina, "Nada nuevo bajo el sol"
Vellvei potser encara no ha arribat als extrems de poca vergonya que va arribar un govern de Calafell: Prohibir les retransmissions dels plens municipals.
No cal dir que estic amb tu,perquè he rebut clatellades d'arreu per defensar la veritat (Almenys la que jo creia).

Si em permets publicaré en el meu bloc algun fragment del teu comentari.
Visca la llibertat d'expressió!
Salut
J. Mèlich

Xavier ha dit...

els mitjans públics de vegades són més partidistes que els privats. per què passa això? doncs perquè els polítics fan partidisme i no política. enhorabona per la decisió; per damunt de tot hi ha d'haver la llibertat d'expressió sinó ja podem tancar la barraca.

Daniel García Peris ha dit...

Hola Gemma,

Actitud molt encertada per part teva i molt poc intel.ligent per part de l’Ajuntament. Creuen que així la gent estarà menys informada? Tal com dius tots els mitjans locals i comarcals n’han parlat.

T’ofereixo la meva col.laboració pel que calgui per tal que aquest debat que tenies projectat s’acabi produint.

Laia Gomis ha dit...

No deixa de ser sorprenent que en ple segle XXI encara hi hagi polítics que adoptin actituds que ens recorden a èpoques mooolt passades i que afortunadament ja formen part dels capítols dels nostres llibres d'història.

Entenc perfectament la ràbia i la impotència que deus sentir en aquests moments, perquè et prohibeixen el noble fet comunicatiu.

En el fons, l'equip municipal de CIU s'està tirant pedres contra la seva pròpia teulada. Aquest fet està tenint una difusió important més enllà dels tradicionals mitjans de comunicació ja que a través de la xarxa, des del Vendrell, Madrid o Cancún, podem conèixer aquest disbarat monumental.

Les meves darreres paraules només són per enoratjar-te i animar-te a no defallir en aquesta important tasca comunicativa, si a través de ràdio Bellvei no t'ho deixen fer, com molt bé comentes, a internet no hi ha censura!

Una abraçada!

Laia

Gemma Urgell ha dit...

Mèlich: I tant que et conec (t'he vist en alguna obra de teatre ;). Gràcies pel suport i i tant, pots parlar-ne al teu blog.

Xavier: Qui millor que tu per conèixer les "intríngulis" d'un mitjà de comunicació públic o privat. Gràcies per les teves paraules, és tot un honor per mi (com a lectora teva que sóc!)

Laia: I tant, a internet no hi ha censura. M'agrada sentir les teves paraules, com a jove política o interessada en política com ets. Espero que aquestes noves generacions siguin molt més obertes i honestes. Petó

Daniel: Si, potser si que agafo la teva mà pq em donis un cop de mà per si no m'ensurto a penjar l'entrevista. Una abraçada.

Vilas Pipol ha dit...

Hola Gemma, rebuscant pels comentaris he llegit el que t'ha passat i al cap d'uns segons ja estava llegint el teu blog. I que vull dir amb això? Que en casos com aquest és pitjor el remei que la enfermetat. Ara encara més la gent es preguntarà que s'amaga darrera de tot això. Ni en els pitjors malsons de la persona que en el seu moment li devia semblar "bona idea" prohibir el debat, es podria adonar del que ha creat... m'el puc imaginar tot inflat i orgullòs... jajaja
Quan et trobes amb situacions tan desagradables com aquesta, no pots més que preguntar-te: que està passant?
Fem força perquè no es perdi en l'oblit i es dilueixi posant-hi quilos de temps a sobre... es el que sol passar en moltes ocasions, o sino qui s'enrecorda encara del que va passar amb... infinitat de coses!
Ànims i Enhorabona per no deixar-te intimidar!

Anònim ha dit...

Hola Gemma,

Està molt bé aquest comentari que fas i felicitats per la teva carrera professional. Jo només escric per fer dues simples preguntes, realment haguessis parlat de manera objectiva sobre aquest tema? O per algun motiu o altre pots estar-hi implicada i possiblement les teves opinions no serien objectives?
Aquest és un dels importants problemes dels periodistes, que de vegades utilitzen els mitjans públics per explicar les coses “a la seva manera” quan segurament el que espera la gent és únicament objectivitat.

No tenia ni idea que havies deixat la ràdio, ho acabo de veure en aquest blog el qual he trobat de casualitat.

Gràcies i felicitats pel Blog

Anònim ha dit...

MAL FET! no hauries d'haver plegat, això és el que volien els que t'han censurat i tu has caigut a la trampa. És més, hauries d'haver continuat fent el programa parlant d'allò que a tu et donés la gana.

ARA JA SABEN QUE TENEN PODER PER CENSURAR EL QUE VULGUIN.
em sap greu dir-te que t'has equivocat.

Helflip ha dit...

Hola,

Sóc un veí de Bellvei, i lamento haver de dir què no em sorpren en absolut aquest acte dictatorial del Sr.Alcalde de Bellvei(Josep Fons).
Simplement no cabia res més a esperar, per part d'un personatge que ja n'ha fet de tots colors. Tot i això, sembla que molta gent del poble comença a obrir els ulls tot just ara.
Potser si haguessin pensat una mica més detingudament abans de votrar a les passades eleccions, ara el panorama seria diferent.

Gràcies

Anònim ha dit...

Sr anònim,

jo no crec que s´hagi equivocat, tot el contrari.Perquè si hagués acceptat la censura, la pròxima vegada que volgués parlar d´alguna cosa, li tornarien a denegar....

de que serveix la democràcia i la llibertat d´expresió?de que serveix, en aquests casos, la feina costosa de gent que ha dedicat la seva vida per arribar a on "representa" que estem ara, un pais de democràcia? pq quatre xixarelos fagin i desfagin quan i com volen?.....

aquesta es la meva opinió, i crec, que fent això encara han donat més corda al tema, perque sino, mireu la quantitat de gent que s´està assabentant del que passa a bellvei radio.....

Anònim ha dit...

Jo també sóc un veí de Bellvei, i tot i que és trist, tampoc em sorprèn gens aquesta actuació per part del equip de govern que tenim desde de fa tants anys en aquest municipi.

Crec que és aquest el problema, fa tants i tants anys que estàn al poder que es creuen capaços de fer i desfer al seu gust, atentant contra els drets de llibertat que teòricament empara aquesta democràcia.

Però que li passa a la gent de Bellvei? Sempre igual, any rere any passen coses i tothom acaba votant la mateixa persona. comoditat?

Anònim ha dit...

Quan succeeixen vulneracions d'aquest tipus el que és aconsellable (abans que passar pels tribunals) és presentar una demanda al Síndic de Greuges. L'avantatge principal és que és un tràmit fàcil d'escriure i totalment gratuït. Aquesta figura emet un informe valorant l'acte en qüestió, i si més no provoca un efecte moral i a la reputació d'aquells que han infringit les normes (en aquest cas les relatives a drets fonamentals, de llibertat d'expressió!). Com a mínim podries treure que el Síndic aconselli a l'Ajuntament que et deixi emetre aquest programa (després si vols plegues...).

Anònim ha dit...

Hola Gemma,
Acabo de llegir el teu escrit i m’he quedat bocabada de la reacció que ha tingut. En només 24 hores ja has rebut més de 16 opinions, això és una passada. Quina força té Internet, quin poder...

Està clar que no es pot anar en contra de les llibertats, entre elles la llibertat d’expressió.
Em costa molt creure que en el temps que estem vivint es pugui prohibir un debat, un debat sobre un tema candent al poble, sobre un conflicte, un problema... no s’entén.

A l’IES on treballo quan es produeix una baralla o hi ha un conflicte o un problema; entre alumnes, entre pares i professors, entre professors i alumnes... posem en marxa LA MEDIACIÓ. La mediació no és res més que un procés que intenta regular el conflicte. Cadascú parteix del mateix nivell i exposa el seu punt de vista sobre el problema, el mediador fa de moderador i no s’ha de deixar influenciar per ningú, es manté neutral... i al final..... a través del diàleg.... es pot arribar a una entesa....

Des del meu punt de vista, el debat que tu, Gemma, volies dur a la ràdio, no era res més que això, una mediació ...

Bé Gemma, no m’enrotllo més. Ja saps que quan ta mare comença no acaba mai.

Em sento molt orgullosa. Endavant
Petonets

Què t'anava a dir ha dit...

Mira Gemma, tots els que estem amb tu. endavant

Anònim ha dit...

Hola Gemma, sóc el Manel....de Bellvei i company de professió....
Dues ratlles per donar-te el meu suport i recomanar-te que denunciïs els fets allà on faci falta per a que aquesta barrabassada no quedi impune.
Pel que fa al tema de si haguessis pogut fer primer el programa i després plegar... em penso que coneixent el "personal" de l'ajuntament abans haguessin fet saltar el diferencial de la ràdio que deixar-te dir res.
Per altra part, vull recordar que no ets la primera censurada a la ràdio. El senyor Fonts (cacic-alcalde de Bellvei) ja va prohibir les emissions gravades de l'entesa en l'espai que, per un acord aprovat per ell mateix, els pertoca com a grup municipal i l'agrupació només el va poder penjar al blog. En aquell cas es va viure una situació esperpèntica: un "periodista de palla" preguntant una llista de temes "cuinats per l'assessoria de premsa de CiU" que eren obviades per acabar parlant del que interessava al grup polític. També he de dir que tan responsable és l'alcalde com la gent que treballa a la ràdio i que accepten continuament imposicions vergonyoses dignes de temps preconstitucionals com les que he comentat (tant s'ha de rebaixar la gent per poder arribar a final de mes????)
En fi, no em vull allargar més. Ja saps que parlo amb coneixement de causa perquè la situació la vaig viure quatre anys de molt a prop quan vaig decidir fer el que hauria de fer més gent....implicar-se en la millora del poble on vivim. Intentavem reconduir una situació que és més que un càncer per al municipi....però no ens en vam sortir.... com sempre dic, Bellvei té el que es mereix, el que els seus veïns volen, encara que això ens provoqui autèntica vergonya a molts dels qui hi vivim....a veure si amb coses com aquesta cada vegada més la gent obre els ulls.
Una abraçada!!!

Anònim ha dit...

Hem sembla molt i molt curiós que critiqueu tant un alcalde que suposadament ho ha fet tant i tant malament però en canvi porta dues o tres legislatures amb majoria absoluta, és que el poble de Bellvei és ruc? Sincerament, no ho penso pas!
Possiblement tu, Manel i la teva “pandilla”, sou incapaços de motivar a la gent perquè us voti tot i tenir un alcalde tant cacic com tu dius, llavors, sincerament, crec que t’ho hauries de fer mirar, per cert, crec que en aquesta legislatura ni tan sols vas entrar com a regidor, no? Per algun motiu serà, però potser això no cal tocar-ho ara, no?

Per cert, jo sóc Enginyer Industrial, ho dic perquè sembla que sigui molt i molt important posar la teva professió en aquest blog. Apa doncs, que quedi constància.

Adéu!!

Anònim ha dit...

Company anònim, tant fàcil per tu és la política local? No se t'acud que amb el creixement que han tingut aquests pobles la gent nouvinguda que han accedit a una vivenda gràcies als Convergents són un vot assegurat a aquesta cacicada que teniu a Bellvei?
Si l'alcalde ha sortit escollit elecció rere elecció és perquè ha fet polítiques que són properes al vot dels nouvinguts i evidentment als que voten per adscripció política a CiU. Un Ajuntament com el que estem parlant, amb persones que manipulen tal i com ho estem veient amb el cas de la Gemma, fa mans i mànigues per obtenir vots d'on sigui, i comprant a qui sigui, apartant aquells que són crítics, que qüestionen la línia del Consistori...

Anònim ha dit...

Torno a ser el Manel.... perdoneu...no voldria convertir això en una discussió paral·lela i per això ja avanço que aquest és l'últim comentari que faig en aquest post.
Per a l'anònim enginyer industrial:
Tens raó, la "pandilla" com ens anomenes a la gent de l'entesa, no hem estat capaços de motivar prou a la gent i per això ja hem dit que ho deixàvem estar. No entraré a explicar les carretades de mentides i porqueria que els teus amics de CiU a Bellvei, que tant defenses, ens han llençat a sobre nostre i de les nostres famílies. Aquesta és precisament la diferència. Un grup de "valents" que vam "gosar plantar cara" i oferir una alternativa som els grans culpables de tots els mals de Bellvei (i això que vam estar a l'oposició!!!!!). Nosaltres, democràticament, acceptem el que hi ha encara que no ens agradi i cap a casa. Els altres, els teus imagino... són capaços d'utilitzar la confiança que els diposita el poble amb autèntiques barbaritats urbanístiques, projectes que només beneficien a les immobiliàries, censura permanent i a sobre han de ser els ben vistos, segons es desprèn del teu comentari.
Per acabar....només et demano una cosa...enlloc de treure la fel amb comentaris contra l'entesa que no tenen res a veure amb el post, el que hauries de fer és, com ha fet la majoria dels qui han respost, parlar de l'acte de censura indigne del teu alcalde i si pots justificar-lo...igual hi ha una explicació o potser ho podem atribuir a la Gràcia de Déu .
Salut !!

Anònim ha dit...

Manel, només et faré un parell de comentaris ja que no vull perdre més el temps intercanviat comentaris amb tu, sincerament crec que no val la pena. Saps que per poder jutjar un fet, el primer que s’ha de fer es escoltar les dues parts?

Per cert, crec que per començar, no s’ha de faltar a les persones, i sincerament, un alcalde que ha estat votat democràticament no es mereix el qualificatiu que sempre tens a la boca de cacic-alcalde de Bellvei.

Joan bell, respecte al teu comentari, doncs res a dir, veig que no tens ni idea de quins han estat els resultats electorals de cada partir durant aquests anys, o almenys, no els has sabut interpretar. Llàstima.

Adéu!

Anònim ha dit...

Manel, només dius mentidas, tu i la teva pandilla de la entesa. Tan tirar portaladas per las casas, i mira de que a servit, que et quedesis fora del govern, en aquesta vida, tothom te el que es mereix.

isaac ha dit...

Hola Gemma, avui mirant coses de vi per internet m'he trobat amb aquest post. Molt interessant i molt valenta tú per denunciar-ho.

Ens veiem avait a Falset i ho comentem

isaac
www.isaac-albesa.blogspot.com

PD. PEr cert, recomono el teu blog al meu

Anònim ha dit...

Hola Gemma,

T’envio el meu suport per aquesta iniciativa tant valenta, em sap greu dir-ho però no és el primer cas. Es trist que t’hagis de trobar en una situació tant injusta com aquesta, com a veïna de Bellvei em remou l’estómac.

Només donar-te les gracies.
Visc al casc antic de Bellvei i m’estimo el meu poble,es per aquest motiu que ara fa un any vaig anar al meu Ajuntament a interessar-me per les accions futures trobant-me totalment indefensa al no importar-los gens la meva opinió, es aquí quan començo a sortir de la meva ignorància, i com més aprofundeixo mes creix la meva indignació. Però no tot és dolent, el poble comença a unir-se com mai en molt de temps, hem començat a obrir els ulls.

Salvem el casc antic de Bellvei
Conservem la nostra història

Anònim ha dit...

Como vecino de Bellvei quiero dar mi apoyo incondicional a Gemma, en mi opinión es un atropello desde nuestro ayuntamiento al derecho básico de expresión.

Buenas noches, y buena suerte.

Helflip ha dit...

Hola,

Per l'enginyer industrial i l'altre anonim.
Primer, ja que només sóu aqui per càrregar contra una persona, el Manel, i no teniu la més mínima intenció de parlar del tema del post, almenys podrieu dir el vostre nom (per alló d'estar en igualtat de condicions amb el Manel...)


Segon, no us interessa parlar del tema de la censura? O es que ni tant sols us heu llegit l'escrit de la Gemma?

Tercer, us molesta que anomenem cacic/dictador al vostre amo, Sr.Fons? Doncs ens haureu d'explicar quin nom té una persona que prohibeix parlar d'un tema d'interes per al poble, en una radio que paga el poble. Tot el poble, no el VOSTRE poble.(per cert, el Manel i la seva "pandilla" també paguen, oi?)

Quart, el poble de Bellvei no és ruc. Ho almenys així ho vull creure. Però a Bellvei alguna cosa no funciona. És un d'aquells poble on els cilcles naturals de la vida i la política es resisteixen a actuar. És tracta d'un poble on la majoria ha agaf l'hàbit de votar per pura inèrcia, sense molestar-se a escoltar res d'allò nou que s'els pugui dir. Hi ha un excés preocupant de conservadorisme i tradicionalisme, de por als canvis, de poca empenta i d'escassetat d'idees.
La gent de Bellvei està tant malacostumada a molles, que ja no recorda que és el pa sencer.

Per acabar, diu mol de vosaltres (i molt poc a favor) que hagueu de recorrer a alusions personals cap a una persona concreta, en lloc d'intentar rebatre amb arguments el que s'està descutint aquí.

Gràcies

Anònim ha dit...

Helflip, una de les coses que m'ha ensenyat la vida és a no jutjar un fet sense primer escolar les dues parts implicades, espero que aquestes simples paraules responguin els teus dubtes!

Helflip ha dit...

I quins són els meus dubtes?

I com se suposa que he d'escoltar les dues parts, si els defensors NO
EXPRESSEN la seva opinió?
Potser es que no m'hi he fixat prou bé,però no recordo haver llegit cap post defensant amb arguments el tema de la censura (que és del què estem parlant)

Gràcies

Anònim ha dit...

Missatge per l'enginyer convergent i l'altre anònim convergent.

És lògic pensar que per poder tenir arguments per arrebatre algun tema s'hagi d'escoltar les dues parts implicades. Fins aquí estem dacord.

Però ja em diràs com es pot escoltar i saber de les dues parts si ho prohibiu fer-ho a través de l'únic mitjà local que tenim a bellvei?

No accepto que em diguis això quan en aquest blog s'està parlant d'una gent que han prohibit emetre un debat,on no s'anava a defensar res ni atacar res, simplement s'anava a parlar d'un tema que afecta als veïns.

Què passa? No els interessava que la gent ho sapigués, i després em dius que s'han d'escoltar les dues parts implicades? va home va!

A Bellvei hi ha molts problemes, i el principal és la inèrcia de votar sempre pel mateix, ho hagi fet bé o no. Això és un problema per qualsevol partit que entri, sense canvis les coses es rovetllen i és el que està passant des de fa un grapat d'anys.

I no vull entrar en debats si ciu o entesa o històries d'aquestes, a mi m'és igual qui estigui al poder, en un poble realment crec que no hi ha colors, sinó persones que ens coneixem tots. El que vull és que es fagin les coses bé. I sense canvis crec que és impossible.

Anònim ha dit...

Talvez el anonimo esta en nomina.

creo que deveria de hablar del tema de la censura de la radio y de la problematica del pueblo, la construcion de los 16 duplex, ¿o tal vez no tiene ningun argumento?

Anònim ha dit...

Gemma, és molt greu el que ha passat amb aquesta manca de llibertat.
Estem amb tu,
veí de Bellvei.

Anònim ha dit...

Veient el resultat que ha donat aqquest missatge al blog de la gemma i totes les respostes que ha tingut. I sent conscient que la gent de bellvei té ganes d'expressar-se, d'opinar i de que no se li trepitgi la llibertat de dir, entre jo i el helflip hem cregut convenient crear un espai per tal de realitzar-ho.

Un modest fòrum o en principal objectiu és parlar entre els veïns de bellvei respectant les opinions de tots.

Passeu-vos-hi! i inicieu temes allà, estic segur que això pot ser una bona eina de comunicació i que ningú pot reprimir.

el web és:
http://bellvei.1talk.net/index.htm


Fins aviat!

Helflip ha dit...

Aquest fòrum pot ser una eina bonissima si la gent de Bellvei s'anima i hi participa.
Per fi hi ha un espai on hi cabran totes les opinions. Llastima que hagi hagut de ser a la xarxa i de manera "no oficial".
A algú se li pasa pel cap que a la web de l'Ajuntament de Bellvei hi pogués haver un espai així...? Sembla impossible...

Gràcies

Alfredo Valdivielso ha dit...

Hola, he passat pel teu blog al veure el comentari que el Miquel Casellas a fet al teu Blog. No et conec personalment, però el que t’ha pasat a la radio ens fa que aixo no importi gaire, a l’hora de ajuntar-nos per cridar ben alt contra aquesta gent, politics del passat amb politiques del passat. Estic amb tu malgrat no ens coneixem i et recolzo amb força en aquesta lluita per la llibertat d’expressió. Per tant estaria be que aquesta lluita concreta teva, s’escampés pels espais lliures d’Internet i així poder mobilitzar o remoure mes gent, generant debat, etc.... per tal que això no passi mes o si mes no s’ho pensin abans de fer una “Cacicada” com aquesta. Es per aixo que si no et sap greu, reproduiré la teva entrada al meu blog, desprès que tu hem donis el permís, clar.

Molts ànims!!

SALUT !!

Anònim ha dit...

Hola a tots,
Sóc veïna de Bellvei i not tinc estudis.
Llegint aquest blog i les barbaritats que es diuen, he volgut participar:
En primer lloc, em sento avegonyida per tot el que s'ha arribat a dir, utilitzeu aquest fet per fer política barata, i el que és més trist de tot això és que us falteu el respecte uns amb els altres.
En segon lloc això que li ha passar amb aquesta jove periodista llicenciada no es pot permetre ni de l'ajuntament ni a cap entitat sigui d'un partit o d'un altre.
En tercer lloc i per finalitzar, dir-li amb la gemma que et donem suport en tot, ja que creiem que la teva decisió és totalment encertada i que fets així no es tornin a repetir.
Molta sort!!

Anònim ha dit...

Gemma, i a tots plegats que heu opinat en aquest post us convido a visitar el post que he fet al meu bloc fent una reflexió general del mitjans de comunicació i el poder.

http://www.theplateishot.com/?p=220

Només Crec d'altra banda, que no serveixen de gaire el comentaris anònims, autèntics grafitis a les parets d'un bloc. Si opineu, sigueu valents, i honestos, i ensenyeu el vostre perfil.

Lluc de Bell.lloc ha dit...

Gemma, Benvinguda al club.
Sembla que la vostra generació és autèntica, decidida i no té por. Tres condicions indispensables per construir el futur democràtic del nostre poble.

Pau Batlle

Magí ha dit...

Hola Gemma,
Sóc el Magí i aquest cap de setmana m’he assabentat de l’enrenou que hi ha hagut arran de la prohibició del teu programa de radio. No vull entrar en les picabaralles estèrils i comentaris de mal gust que he llegit en el teu bloc, no crec que sigui el lloc per fer-ho. Només vull dir-te que aplaudeixo les teves decisions: primera la de plegar i segona la valentia de fer-ho públic (segurament altres no ho haguéssim fet).
Endavant i sort

Anònim ha dit...

Hola Gemma,

Totalment d'acord amb el meu company de poble Mèlich: "Nada nuevo bajo el sol". Desgraciadament, controlar dels mitjans de comunicació és una prioritat per tots els que tenen el poder. Això sí, alguns ho fan amb més tacte que altres. Ja veig que a Bellvei són bastant matussers i apliquen la censura pura i dura. Pel que conec del personatge que us governa, haig de dir que no em sorprèn gens. Sort que en ple segle XXI censurar la informació és bastant absurd; l'únic que han aconseguit és que molta gent que segurament no haguéssim sentit el teu programa ni ens haguéssim assabentat de res estiguem pendents del blog per quan pengis l'entrevista.

Anònim ha dit...

He sentit a parlar força d’aquest espai creat per la Srta. Gemma i de tot l’enrenou creat. M’agrada la idea de que hi hagi un espai per a poder opinar i que cadascú digui la seva. Per aquesta banda felicitar-te. Ara, a quin preu?. Vas confirmar que l’ajuntament en persona et negués la possibilitat de fer-ho? O vas decidir que era un tema prou important per a donar-te a conèixer? Els periodistes treballen així? Sense confirmar els temes es dediquen a crear blogs i després ja es resoldrà o ja s’aclarirà? Que trist.

Tractaries igual un tema que afectes al col•legi de la teva mare o a l’empresa de vins del teu pare i que els afectes personalment? O potser et dedicaries prèviament a buscar tota la informació de primera mà?

Noia tu sabràs, el que si que esta clar que has aconseguit part del que et proposaves. El tema és prou calent com per que els voltors s’hi apuntin ràpidament.

Referent al Sr. Manel Satre, noi que dir-te, em fas pena. El teu comentari d’arribar a final de mes és penós. I el teu afany per dir cacic a l’alcalde és vergonyós. Visca la democràcia vista tan sols del teu cantó.

Sr. Helflip saps diferenciar anònim de pseudònim o nick?

JG ha dit...

Anònim ha dit: "El tema és prou calent com per que els voltors s’hi apuntin ràpidament"

Perdona anònim, però no em queda més remei que dir-te que el teu sentit de la democràcia participativa està al cul. M'estàs dient que els 43 comentaris que hem fet, de forma totalment oberta i respectuosa, els hem fet "VOLTORS"?
És que els ciutadans no podem tenir interès en què les polítiques municipals es facin cada vegada de forma més democràtica i més participativa?

El que sí que sé és que els únics voltors que hi ha aquí són els trepes de l'Ajuntament que de forma antidemocràtica i anticonstitucional rebutgen la llibertat d'expressió i imposen els seus interessos particulars, en aquest projecte urbanístic.

Helflip ha dit...

Anonim, l'únic que he entès del teu missatge es que et fan pena moltes coses...perquè argument lògic no n'he llegit cap.
Tu tens idees propies o et dediques a defensar el teu alcalde sigui quin sigui el tema?
Opina, no ataquis. Almenys si ho fas dona el teu nom i no t'amaguis darrere un nick o un pseudonim (diga-li com vulguis que ve a ser el mateix)

Adrià

Powered By Blogger

Gemma Urgell - Viniesfera © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO