diumenge, 26 d’abril del 2009

Fes Europa! Fes sentir la teva veu


Sabeu que el 7 de juny hi ha eleccions al Parlament Europeu? Sabies que el Parlament Europeu és l’única institució transacional, multilingüe i elegida en sufragi universal directe que hi ha al món? Saps què representa el teu vot? Consideres que els partits polítics creuen de veritat en aquesta institució? Per què no se'n parla massa als mitjans de comunicació? Per què sentim Europa tan llunyana si realment és tan important?

Tenint en compte tot això que esmento, la Fundació Catalunya Europa impulsa el projecte FesEuropa, que pretén contribuir en què els ciutadans catalans es relacionin amb la classe política partint de la conversa i el diàleg que ofereix internet i, concretament, la eina www.feseuropa.cat. Aquest projecte, que m’ha pres hores aquestes darreres setmanes, igual que a tots els membres de NuestraCausa (col•laboradors de la iniciativa), neix amb molta il•lusió, amb un cert punt d’incertesa i de neguit (com tots aquells projectes innovadors)

Durant aquests dies difondrem FesEuropa, no només a la xarxa, sinó també a organitzacions polítiques, als candidats, als mitjans de comunicació, a la xarxa, a les persones que creiem que han de respondre les preguntes que els hi fem. Tenim el dret de saber què els mou, què els preocupa, com defensaran els nostres interessos els responsables polítics que aniran a Brussel•les aquest mes de juny.

Pots participar-hi formulant preguntes als candidats, compartint reflexions, votant aquelles qüestions que consideres més important, penjar vídeos, imatges, articles. La plataforma ha sortit aquest passat dissabte en fase beta, és a dir, susceptible a millores. Per tant, estem obert a rebre suggerències per poder arribar a un nivell òptim d’usabilitat i funcionalitat. També pots seguir FesEuropa al Twitter, al grup Facebook, o al blog, on publicarem tots allò referent a aquesta iniciativa, així com a qüestions que considerem d’interès de cara a les properes eleccions. En el blog, tu també hi pots participar aportant-nos articles.

És un projecte que em fa realment molta il•lusió. És el primer fillet de Nuestracausa, formada per un grup de professionals que volem impulsar nous marcs de relació entre representants polítics i institucions públiques i ciutadans. Creiem que la saviesa popular, la intel•ligència col lectiva i la col•laboració de totes les parts implicades poden contribuir a què els governs prenguin millors decisions.

Participa i FesEuropa!

Powered By Blogger

Gemma Urgell - Viniesfera © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO