dilluns, 27 d’abril del 2009

talkingabout I - Children of the revolution


Children of the revolution from redall on Vimeo.

Començo amb un tòpic, ho sé. Però és així... Recordeu el famós anunci del Renault Clio, aquell que parlava de la generació JASP (Jóvenes aunque sobradamente preparados?). Doncs en el moment de gravació d’aquest vídeo vaig veure com, l’anunci, quedava petit al costat dels nostres tres protagonistes. Són el Pol Gomà, el Marc Pallarès i el Sergi Sabaté. Segur que si els seguiu al Twitter, penseu que són amics, que queden de tant en tant, o que van junts a classe. Doncs no. Dimecres passat va ser el primer cop que es veien els tres en persona i, des de fora, un té la sensació que es coneixen de tota la vida, per com coincideixen, per com s’interrelacionen, per com somriuen, per tot el que saben un de l’altre a través de la xarxa.

El Pol Gomà, és el més petit, 19 anys, però ja despunta com a emprenedor. És breu, concís, reflexiu i amb gran capacitat analítica. El Marc Pallarès, 23 anys, té fusta de polític, però dels bons, amb ideari propi, convincent i segur. El Sergi Sabaté té aquella curiositat innata que tenen els bons periodistes i, amb 21 anys, està a punt de recollir el Premi Ràdio Associació en la secció d’Innovació pel programa “Toc d’Hoquei”.

Quasi dues hores de conversa pindolades en 8 minuts. Dues hores dedicades a parlar d’internet, de com aquesta generació utilitza la xarxa; de política i l’ús que fan o haurien de fer els polítics de la xarxa; i dels mitjans de comunicació i la llibertat del periodista.

No us vull avançar res més. Jutgeu per vosaltres mateixos.
Oi que són joves promeses que de segur que ens revolucionaran el món? Jo crec que si.


Us animo a llegir la reflexió que en fa el Ricard Espelt d'aquest primer talkingabout ideat entre els dos.


Lloc de gravació: Les Comes / Igualada
Dia: 22.04.2009
Material: Càmera Sony HDD DCR-SR52
Muntatge: Windows Movie Maker

7 Comentários:

Anònim ha dit...

jajajaja que gran la cançó!
aquesta joventut ens passarà la mà per la cara a tothom!! prodessionals del secotr s'han quedat obsolets! els hi haurien de donar una mica de classes de com funciona el mon d'avui, i esperem que hi hagi més "lliurepensadors" com diu el Pallarès, que no hi hagi tanta gent programada a dir el mateix, que fagin una visió diferent de les coses i molt mes entenedores per als que no hi estem posats en el tema de la política o la comunicació!

felicitats per el "primer capitol"!

MarcG ha dit...

@Gemma,

Aquest primer episodi l'he trobat molt bo... ja estic 'frisant' pel següent ;-)

M'ha sorprès la desimboltura que tenen, l'empenta (tot i la joventut).

Reconec que em donen una mica d'enveja... jo a la seva edat encara era força marrec...

M'he quedat amb alguns comentaris...

Del Pol:

Comença parlant de les típiques pàgines web dels anys 80.
[ Té mèrit fer pàgines web, encara que típiques, en els anys 80 ;-) ]

Del Sergi:

Comenta que es va endinsar en la informàtica pq. informàtica prové d'informació i informació està íntimament relacionada amb el periodisme.

[ Sort que nosaltres vam optar pel mot d'origen francès, si haguéssim optat pel mot d'origen anglosaxó ara parlaríem de computació... ]

També em quedo amb el comentari que els partits [polítics] no van al ritme de la gent.

Algunes 'perles' del Marc:

Fan falta uns 15 anys per adaptar [les TIC] a la política del nostre estat, quan hi arribem ja estarà obsoleta (com la TDT)[ El que em preocupa no és només que anem desfasats sinó que no sapiguem posar-nos al dia ]

No hi ha lliurepensadors en el nostre país, gent valenta que digui el que pensa. Tampoc polítics de veritat enlloc dels polítics de partit.

En tot cas, sembla que tenim bon planter per tenir lliurepensadors, polítics de veritat i periodistes compromesos en un futur (molt) proper.

Gemma: el que et deia al principi, resto a l'espera d'un nou capítol.

Rosa ha dit...

APRENDRE DEL JOVES
És molt interessant aquesta trobada, tres joves, tres perfils diferents i diferents punts de connexió... perfecte.

Aquests joves t'encoratgen, transmeten energia, motiven, animen... i la veritat els que treballem a l'ensenyament necessitem d'aquesta energia per fer front el dia a dia.

xiu xiu ha dit...

Moltes felicitats per aquest nou projecte.

M'agradaria que altres joves, i no tant joves, prenguessin nota i impulsessin aquestes eines de comunicació en el màxim d'àmbits possibles. Es parla molt de política però crec que també es podria portar a terrenys com l'educació, social, laboral, etc.

Una abraçada

El megàfon

Gemma Urgell ha dit...

@soniola, "aquesta joventut", com dius, té només 4 o 5 anys menys que nosaltres ;) Si, calen lliurepensadors, no només en política, sinó en tot!

@marc, doncs imagina't quin munt de "perles" més hauran pogut dir en 2 hores de conversa. És brutal l'energia que transmeten.

@rosa, si, segur que hi ha molts joves amb empenta, com el Marc, el Pol o el Sergi, però els tòpics, la generalització negativa fa que costi trobar-los. Això si, a ells sempre els trobaràs al Twitter!

@megafon, i tant, totes aquestes eines es poden portar en milers d'àmbits. Això és el que farem amb el megàfon, no?? ;)

Pol ha dit...

@MarcG El dels anys 80 va ser un error, em referia als anys 90.

Pol

MarcG ha dit...

@Pol,

Ja m'ho suposava que et referies als anys 90.

Simplement vaig voler fer una mica de conya amb el teu lapsus.

Perdona l'atreviment.

Powered By Blogger

Gemma Urgell - Viniesfera © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO