dimecres, 1 d’abril del 2009

Les 2nes Jornades de la Penedesfera ja tenen seu: al Vendrell

Em va agradar sentir ahir en Daniel Garcia Peris dient que el caràcter de les 2nes Jornades de la Penedesfera seria universal i va posar el símil de Pau Casals, músic vendrellenc, català i universal que, com intèrpret, va aportar canvis innovadors en com tocar el violoncel amb una gran profunditat expressiva i, a més, va popularitzar aquest instrument transformant cançons populars com El cant dels Ocells en himnes de la pau.

És que les properes jornades de la Penedesfera, que seran el 12 i 13 de juny, es faran a Vil·la Casals, a Sant Salvador - El Vendrell; gràcies a la implicació de l'Ajuntament del Vendrell i, sobretot, a les ganes que hi posa el seu regidor de Noves Tecnologies, Raül Buira, un gran coneixedor de les TIC, i que s'implicarà, a més, en l'organització d'una de les taules, on es debatran les dificultats encara existents perquè tota la població hi tingui accés, l'anomenada "escletxa digital" des d'un punt de vista tecnològic.

Però, la intenció de tots és també intentar fer més petita aquesta "escletxa digital" en el sentit social i cultural. En aquestes jornades no només volem que hi assisteixin webactors (com anomena Pisani), és a dir usuaris actuals que participen i s'impliquen en la xarxa i/o creen llocs webs amb la voluntat de crear valor i coneixement. La idea d'aquestes jornades és fer crèixer la curiositat en aquesta nova manera de relacionar-se; que els assistents no "geeks" vegin els beneficis que es poden generar en el seu dia a dia amb la utilització d'aquestes noves xarxes i d'aquesta nova manera de comunicar-se. Per això, és molt encertat l'organització d'un taller sobre web 2.0 que està previst fer.

I, d'altra banda, si les 1res Jornades van ser des del Penedès i pel Penedès; on es van donar a conèixer moltes iniciatives relacionades amb el coneixement i les TIC en aquestes comarques; les 2nes Jornades tenen un caràcter més paucasalià . És a dir, s'escoltaran iniciatives d'arreu, amb ponents del Penedès i de fora, amb experiències d'aquí i d'allà.

Per tot això, aquesta 2na edició de la Penedesfera, té molt de Pau Casals.

Us deixo amb aquesta cançó i el mestre:

5 Comentários:

Anònim ha dit...

al final em faràs comprar el llibre de Pisani!:D

Esperem que aquestes segones jornades de la Penedesfera siguin un èxit espatarran, i que la gent s'impliqui i coneixi una mica més d'aprop els beneficis d'aquesta nova manera de relacionar-se i comunicar-se!

Què t'anava a dir ha dit...

Aqui farem història ja ho veuras ja.

Gemma Urgell ha dit...

Segur que si, o almenys hi posem bona fe!

Anònim ha dit...

Hola Gemma. El fin de semana pasado pude asistir en Granollers a las segundas jornadas de la Catosfera y después de escuchar a los ponentes, llegas a la conclusión de que todo está todavía por hacer. Que el nuevo modelo está por definir y que seguimos en 2009 como Colón cuando estaba en medio del Atlántico camino de las Indias, no sabía exactamente que se encontraría pero no tenía duda de que había que ir hacia el Oeste.
No soy ningún experto en 2.0, sólo un simple marinero que quiere cruzar el Atlántico.
Màrius

Gemma Urgell ha dit...

Marinero Màrius, que bueno encontrarte de nuevo en este puerto. Si, la veritat és que tot està encara per definir, però per això calen jornades com la catosfera, la penedesfera o el que sigui, per acostar la tecnologia a la gent i com, a partir d'ella es poden intercanviar coneixements per un món millor. Romàntica... si, utòpica, també,... però dormo tranquila!
Un petó i espero veure't a les jornades de El Vendrell!!

Powered By Blogger

Gemma Urgell - Viniesfera © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO